צבע-ציפורניים-שחור לגבר

שאלה:

אני מנסה להתרכז בעבודה-ובלימודים, ומעברי כאדם חילוני אני זוכר שהיה עוזר לי לצייר בטוש-שחור על הציפורניים שלי – כמו למרוח-לק-בצבע-שחור.
-כמובן שגם אז הייתי מסתיר את זה -ולא הולך ככה ברבים בגלוי, משום שלא רציתי להשפיל את עצמי. -אבל בכל זאת היה נדמה לי שזה עוזר לי להתרכז, -ולכן -כן צבעתי כך את ציפורני-בשחור. -האם היום כאשר אני מנסה להיות יהודי-דתי-תקין, -מותר לי לצבוע-ציפורני-שחור בשביל אותה סיבה? -האם: כל-עוד אני איני יוצא מביתי ככה, -זה לחלוטין-מותר ? -השאלה מה יקרה אם פתאום יהא אירוע חירום ואצטרך לצאת מהר -אני לא 100% בוודאות אצליח להסיר את הצבע, -לפני שאצא החוצה להיות עם הרבים, וגם לא 100% בטוח שאצליח ללבוש כפפות מסתירות לפני. -לכן שאלה האם בוודאות קיים איסור-הלכתי לגבר-זכר מישראל להראות ברבים עם ציפורניים בצבע-שחור ? -כאשר הטעם לכך הוא שזכור לו שזה מטיב את יכולת-הריכוז שלו ?
וכמובן שאם מדובר בטעות-ביכולת-השיפוט, וזה אינו מטיב לו את יכולת הריכוז, -הוא לא ירצה להמשיך לקיים את זה כמו בעברו.

תשובה:

אין איסור, אבל זה יכול לגרום לך בעיות של חציצה בנטילת ידים, כך שכדאי שתמצא לך אמצעי ריכוז יותר קונבנציונלי…

בהצלחה.