הפניית גב לספר תורה

שאלה:

שלום
ביורה דעה סימן רפ"ב הלכות ספר תורה מובא שאסור לעמוד עם הגב כנגד ספר תורה אלא אם כן זה 10 טפחים שמהווה כרשות בפני עצמו.
האם בבתי כנסת שהבימה לא מוגבה מהקרקע יותר מ10 טפחים יש על מה לסמוך?היות ובישיבות יש כמה מאות אנשים שיושבים מעבר לבימה ולא כולם מסתובבים בזמן קריאת התורה,והבימה לא מוגבה מעל הקרקע כמו בהרבה בתי כנסת.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

בדרך כלל הבימה עצמה היא מחיצה של עשרה טפחים [אא"כ אין לה גב], ולכן בשעת הקריאה אין בעיה לכאורה.

מקורות:

על עצם דין זה ראה משנה ברורה סי' תרס ס"ק ג, וכן נראה בדבריו בסי' קנ ס"ק יד.