מניין לקבלת שבת מוקדמת בתוך בניין מגורים משותף – המשך

שאלה:

כבר העליתי את הבעיה כאשר רב הדיירים לא קיבלו שבת ועדיין עושים מלאכות ובדקות אלו אף אני כותב כאן ובו בזמן שהם מקבלים שבת ומתפללים ערבית של שבת מבעו"י יוצאים ונכנסים דיירים עם רכבם וכתבתם שאין בעיה והשבוע ראיתי בהליכות שלמה ובקובץ תשובות להגרי"ש אלישיב זצ"ל שדעתם לא נוחה מכך. ע"ש. ומה יהיה אם אחד הדיירים שרוצה לעשן ורגיל לעשן מחוץ לביתו באותה רחבה ועוד לא קיבל שבת האם הדבר ראוי שהם ימנעו בעדו .אין הדבר ראוי לקיים קב"ש כזאת ואם רוצים שיתפללו בבית כנסת. אבקש שתעיינו שוב בסוגיא זו.
תודה ובברכה.

תשובה:

אינני יודע למה כוונתך כיון שלא ציינת מקורות מדוייקים, אבל אני בטוח שהכוונה שם על קבלת שבת בבית הכנסת, כאשר הציבור מקבל שבת שאז אין לחללה בפניהם, כפי שהובא בפוסקים שאם קיבלו שבת בבית הכנסת ומגיע אדם שלא התפלל עדיין מנחה, לא יתפלל בפנים אלא במסדרון בחוץ וזה פשוט וידוע. כאן מדובר במקום שאינו מיועד בעיקרו לתפילה, והאנשים כאן פועלים בתוך ביתם ורכושם, ופשיטא שזה שכמה שכנים החליטו להתפלל בחוץ קבלת שבת לא יאסור את השימוש הרגיל לשאר השותפים במקום.