ציצית בלילה

שאלה:

בס״ד
לאחר השקיעה צריך ללבוש ציצית? ואם לא, עדיין אחשב למקיים מצווה אם בכל זאת אלבש אותו?

תשובה:

שלום וברכה

כידוע נחלקו הרמב"ם והרא"ש לענין מה שנאמר שכסות יום חייבת בציצית וכסות לילה פטורה, האם הזמן הוא הקובע או סוג הבגד, כלומר, כאשר אדם לובש כסות של יום בלילה, כמו בשאלה שלך, האם הוא מקיים מצוה? מחלוקת ראשונים, ולכן ודאי שאנחנו לובשים כדי להרויח את המצוה לדעת הסוברים שכסות יום בלילה חייבת בציצית, אבל אנחנו לא מברכים כי זה חשש ברכה לבטלה מחמת הסוברים שאין בזה מצוה.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

תגובה 1