בדיקת תפילין בחודש אלול

שאלה:

האם חייבים לבדוק תפילין בחודש אלול

תשובה:

יש נוהגים לבדוק תפילין בחודש אלול, בחסידות חב"ד זה ממש מנהג קבוע, אבל אין בכך חובה, וככל שיש לך תפילין טובות מעור בהמה גסה ולא נעשה שום דבר שמהווה סיבה לבדיקה [המצאות זמן רב בשמש ברכב וכדומה, או לחות, אין צורך לבדוק.

אני שמח לראות שאלות שלך בנושאים נעימים ועדינים של תפילין ושבת וכדומה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תבדוק את עצמך מה באמת חשוב לך ומה אתה שואל בשביל שאתה נהנה לעסוק בזה ולדוש בזה, שזה כבר חלק מהיצר הרע, ואם יש משהו שחשוב לך באמת, תשאל שוב במרוכז ואשתל שהרב המיועד לכך יענה לך. היה יותר נראה לי שאתה נהנה מעצם השאלה…