מעשר כספים מפקדון חייל משוחרר

שאלה:

אחרי שירות צבאי מקבלים פיקדון ומענק. המענק מגיע ישירות לחשבון הבנק והפיקדון מוטמן למשך 5 שנים. רק לאחר 5 שנים אפשר להוציאו ולהשתמש בו לכל דבר שרוצים, אך בתוך ה5 שנים מותר להשתמש אך ורק לצורך נישואין, רכישת דירה, לימודים ועוד כמה דברים ספציפיים. בזמן שהשתמשתי בפיקדון לא נהגתי לעשר. ונשאר לי סכום של כמה אלפים כמו כן, אשתי יש לה סכום של כמה אלפים בפיקדון שלה. האם צריך להפריש מהם מעשר כספים? הרי בזמן שקיבלנו את הפיקדון לא נהגנו לתת מעשר כספים והוא אצלנו כבר כמה שנים טובות.

תשובה:

שלום וברכה

הפקדון כל עוד לא ניצלת אותו הוא בעצם לא שלך, שהרי אתה לא יכול לעשות איתו מה שאתה רוצה, ממילא, מה שכבר הוצאת והשתמשת אין צורך להפריש, מה שאתה מוציא ממנו מכאן ולהבא תפריש.

בהצלחה רבה ושיהיה תמיד רק שפע!