לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מה נכלל בשבועה שלי?

שאלה:

היי,
נשבעתי לפני כמה זמן שאני לא אוכל גאנק פוד עד היום הולדת הקרוב שלי.
הבעיה שגאנק פוד זה לא באמת מושג במילון, ואני לא יודע בדיוק מה גאנק ומה לא.
כי אכלתי פופקורן ביתי וכל מי ששאלתי אמר שזה לא חטיף ולא גאנק..
אני צריך תשובה כי מפריע לי אם אכלתי משהו נגד השבועה שאמרתי.

תשובה:

ראשית אכן עשית מעשה חסר טעם חלוטין! שבועה זה דבר חמור איסור דאורייתא, מי זה מסתבך עם חששות של איסור תורה?! אכן גם לי קשה להגדיר מה בכלל הגדרה זו, אבל הגיוני שחטיפים לא נכללים בכך אלא מה שבא לצורך ארוחה, כמו פיצה נקניקיות ציפס וכדומה.

בשורות טובות, ואנא לעולם אל תעשה זאת יותר.