ברכת הגומל על כמעט סכנה

שאלה:

שלום אני רצתי בשביל להספיק את האוטובוס ובשביל להגיע לאוטובוס הייתי צריך לעבור את הכביש והיה שם אוטובוס אחר שהפריע לי לעבור ולא נזהרתי ועברתי מאחוריו ולא נזהרתי ולפני שכמעט עליתי למדרכה הגיע רכב וכשראה אותי ניסה להאט אבל הוא היה יותר מידי קרוב וכמעט שפגע בי אלא שבגלל שלא נסע במהירות גבוהה הצלחתי להיאחז במכסה המנוע של הרכב ולדלג מעליו כך שהרכב לא נגע בי וב"ה יצאתי ללא פגע אני חושב שגם אם ח"ו היה פוגע בי אולי היה שובר לי את הרגל או משהו כזה אבל לא נראה לי שהייתי בסכנת חיים השאלה היא האם אני צרים לברך ברכת הגומל
יישר כוח.

תשובה:

שלום וברכה

אין צורך לברך הגומל, למעשה לא היית בסכנה אלא כמעט היית בסכנה…

שתדע תמיד רק טוב ותזהר בכביש!

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. לא הבנתי הרי גם מי שלמשל היה חולה ונתרפה היה לא היה בסכנה אלא כמעט היה בסכנה כי אם היה בסכנה היה מת,
    וגם אם תאמר שההבדל ביני לבינו שהוא היה חולה ונתרפה וזה נחשב שהיה בסכנה ולי לא קרה כלום, הרי באותו שנייה שהרכב היה צמוד אלי הייתי בסכנה וב"ה הצלחתי לצאת ממנה אז זה שלא קרה לי כלום זה לא אומר שלא הייתי בסכנה
    אז אם אפשר להסביר ולחדד את ההבדל למה זה לא נחשב שהייתי בסכנה אני יודה מאד תודה רבה.

  2. המחלה נאבקת בו להורגו, והמערכת החיסונית שלו משיבה מלחמה שערה, ובקרב העיקש הזה לא תמיד האדם הוא המנצח…