צורת הפתח – האם מבטלת פירצה שלצידה

שאלה:

עיר המוקפת בעירוב של צורת הפתח (בכללות העיר כיון שהיא עיר הנמצאת בגבול הארץ אז יש עומד מרובה על הפרוץ בגדר, והשאר בצורת הפתח) ויש קטע למעלה מ10 אמות שנקרע והוא תוקן ע"י צורת הפתח רק חלק ממנו שעכשיו אין כבר פירצה של 10 אמות אבל נשאר חלק של כמטר פתוח ללא צורת הפתח, האם בכזה מקרה אומרים שאתי אוירא דהאי גיסא ודהאי גיסא ומבטל ליה ואז לא מועיל צורת הפתח ונחשב שיש כאילו פירצה הגדולה מעשר אמות. או שצורת הפתח נחשב כמחיצה גמורה ולא אמרי אתי האי אוירא וכו', וערוב העיר כשר לטלטול.
כל טוב
וישר כח גדול

תשובה:

שלום וברכה

בביאור הלכה בסי' שסג כתב להחמיר באופן כזה שצורת הפתח אינה מבטלת את הפירצה שלידה כדין עומד מרובה, ויש לסתום את אותו מטר, וכן הביא להלכה בנתיבות שבת פרק יט הערה לז.