מוסך שתיקן דבר אחד וקלקל דבר אחר תוך כדי עבודה

שאלה:

לכבוד הרבנים שליט"א שלום רב!הכנסתי רכב למוסך לטיפול והחלפה של חלקים מסויימים וכשיצא מהמוסך המזגן של האוטו לא עובד נראה שברח לו כל הגז ייתכן מאד כתוצאה מהזזת צינור או פגיעה כלשהי מהמערכת טרם הטיפול עבד ממש מצויין ללא שום בריחת גז. בעל המוסך טוען שלא יתכן שזה נגרם כתוצאה מהעבודה שלו שבכלל לא עבד באזור של המזגן אבל לי ברור שזה רק בגלל העבודה ואכן ניכר שעבד באיזור שלו יורו לנו מה הדין בזאת

תשובה:

שלום וברכה,

אם בעל המוסך טוען בצורה ברורה שהקלקול לא הגיע ממנו, אין אפשרות לחייב אותו עבור הנזק. כיון שמכחיש את עשיית הנזק. הכלל בדיני ממונות שהמוציא מחברו עליו הראיה, צריך להביא הוכחה שהנזק נעשה ממנו, ואם אין הוכחה אין אפשרות לחייב את בעל המוסך.

בהצלחה.