חיתוך חוט הציצית

שאלה:

בס״ד
האם מותר לגזור מעט מהציצית כדי להשוות את האורך בין כל החוטים?

תשובה:

מותר לחתוך מעט את חוט הכריכה הארוך כדי שיהיה שווה לאחרים, אלא שנהגו אם אפשר לא לחתוך במספרי ברזל אלא בשיניים, ראה משנה ברורה סי’ י”א ס”ק ס”א והובא במגן אברהם שם בשם השל”ה והמטה משה, ויעוי’ שם שרמזו לזה מהפסוק ‘לא תניף עליהם ברזל’ ומנין ל”ב חוטי הציצית עולה כמנין ל”ב השיניים שיש לאדם.