בן שאביו רוצה שיהיה איתו בימים נוראים

שאלה:

שלום! בן שלומד בישיבה, ורוצה מאד מאד להיות בראש השנה בישיבה, באומרו שזה ייתן לו דלק לכל השנה, ללימוד ולעבודת ה', ואילו אביו מאד רוצה ולוחץ שיהיה בבית יחד עם המשפחה, וטוען שאם הוא ילך לישיבה, הוא יקפיד עליו מאד, וייפגע מכך מאד- מה על הבן לעשות? תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

שאלות מעין אלו מאוד כדאי שהבן ישאל את רבותיו, כיון שזה מאוד תלוי במירקם היחסים ומה האוירה בבית וכו', ככלל, הייתי מצדד שאם אין סיבה מיוחדת עדיף שישמע בקול אביו, אלא שיתנה זאת בתפילה במקום של יראי ה'.

יום נעים.