לפרסם על מחירים מופקעים של מוסכים

שאלה:

שלום כבוד הרב! רציתי לשאול: מוסכי רכב בהרבה מקרים גובים סכומים שמיימים מעבר לכל גבול הבנה. יש גם כאלה שעבור סכומים אלה לא מבצעים את העבודה הנדרשת. האם אני יכול לפרסם על עקיצות כאלה ברשתות החברתיות בכדי שאחרים לא יתקרבו למקומות אלו?

תשובה:

שלום וברכה,

לפרסם ברשתות החברתיות בצורה כללית על מוסכים שעושקים – מותר – כל עוד אתה לא מזכיר שמות של מוסכים מסוימים.

אם אתה מזכיר שמות של מוסכים, דינו שווה ללשון הרע לתועלת שצריך שיתקיימו שבעה תנאים כדי להתיר לשון הרע לתועלת. ורק אחרי שימולאו שבעת התנאים תוכל להזכיר את המוסכים המסוימים.

בהצלחה.