לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שריפת גופה של מי שאינו יהודי

שאלה:

האם מותר ליהודי לעבוד בחו"ל בחברה ששורפת גופות של לא יהודים, וזאת בהתאם לצוואת הנפטר או בקשת המשפחה.

תשובה:

אין חיוב לקבור גוי בחו"ל ומותר לשרוף את גופתו ככל שזה רצונו, יש היתר לקבור גוי מפני דרכי שלום, אבל לא חובה… בארץ ישראל קוברים גוי כדי שלא לטמא את הארץ בגופות מוטלות כדומן על פני האדמה [אבל אין מניעה לשורפן קודם].

מקורות:

על קבורת גוי מפני דרכי שלום ראה שו"ע יו"ד סי' שסז סעי' א. דברי הרמב"ן הם בפירושו לתורה דברים כא כב.