סיוע בתשלום על פעולה אסורה

שאלה:

שלום לכבוד הרב
יש לי שאלה בבקשה:
לאבי שיחי' היה אח שנפטר. אבא שלי שיחי' אמר לאחותו שגרה במדינה אחרת שהוא ישלם את כל הוצאות **הקבורה**.
לצערינו הרב במקום לקבור אותו, שרפו אותו.
עכשיו הוא רוצה שאעזור לו לעשות העברת בנקאית בשביל לשלם הדבר.
האם מותר לי לעזור לאבא שלי שיחי' לעשות אותה עברת בנקאית? (מצד אחד אני רוצה לקיים מצות כבוד אב. מצד שני, והיות שנעשה עוון חמור, לא רוצה להיות שותף לדבר עבירה…
מה עלי לעשות?
שה' יברך אתכם ואותנו לאורך ימים טובים, אמן!.

תשובה:

המעשה שנעשה הוא חמור ומצער מאוד, אבל עד כמה שזה כבר נעשה אין כל דין מסייע לדבר עבירה כאשר אתה רק עוזר לו לשלם מה שכבר נעשה… אתה יכול לעזור לו. כואב הלב על יהודי שלא זכה קבורה.