לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מעשרות

שאלה:

שלום וברכה
לצערי אני כמה חודשים התרשלתי בנתינת מעשרות, האם אני צריכה לשלם עכשיו את כל הסכום? זה יוצא הרבה כסף והמצב הכלכלי שלי דחוק מאד.
אני מציינת שהמעשרות הם ממשכורת וממענק פיצוי מהביטוח לאומי. המענק הוא פיצוי על תקופה שלא יכולתי לעבוד בגלל תאונת עבודה ובתקופה זו לא קיבלתי את המשכורת המלאה שלי, האם אני יכולה לחשבת את המענק כחלק מהמשכורת שהיתי אמורה לקבל? . בתקופה של התאונה שילמתי מעשרות על משכורת רגילה.

תשובה:

המעשרות הם תמיד על מה שנכנס בפועל לא משנה אם ממשכורת או ממענק, מה שלא נכנס ורק אמור היה להכנס לא נחשב וממילא מה שנתת אז הוא עבור המענק שכן נכנס. במידה ויש לך הכנסות מספיקות והסיבה שזה קשה זה בגלל שהתרשלת, אין סיבה לפטור, אלא שאת יכולה לתת בתשלומין ובפריסה ככל שתזדקקי.

שיהיה תמיד רק שפע!