להשען על ספר קודש

שאלה:

שלום וברכה. במהלך לימוד, האם מותר להשען ולהניח את שני המרפקים על השולחן, כאשר תחת אחד מהם ישנו ספר קודש כגון גמרא?
תודה

תשובה:

ככלל אסור להשען על ספר קודש, אבל אם זה מסייע ללימוד מותר.

מקורות:

ראה פלא יועץ ערך ספר, ובס' גנזי הקודש פרק ג הערה כו מדברי החזון איש הגר"ח קנייבסקי. וע"ע שם בשם הגרי"ש אלישיב והגר"נ קרליץ שבדרך לימודו אינו בזיון ומותר, ולא גרע מדברי המשנה ברורה סי' קנד ס"ק לד לגבי הסתרת קרני שמש על ידי ספר המפריעות ללומד, וכאן ישלהקל עוד הרבה יותר.