נטילת ידיים אחרי שירותים

שאלה:

בס״ד
שלום, אני יודע שנהוג ליטול ידיים שלוש פעמים על כל יד ושהסדר משתנה בין נטילה ללחם לבין נטילה לאחר שירותים לדוגמא, אל ראיתי שיש כאלה שנוטלים ידיהם לאחר שירותים (ואני חושב גם לפני לחם) רק פעם אחת על כל יד. אשמח להסבר

תשובה:

שלום וברכה

יש מחלוקת בפוסקים אם בנטילה לאחר שירותין צריך שלוש פעמים על כל יד לסירוגין משום רוח רעה, או די רק בנטילה אחת של נקיות, העיקר להלכה שדי בפעם אחת, ורק בבוקר צריך שלוש פעמים, אולם רבים נהגו בזה כס' היכל הקודש להצריך שלוש פעמים.

מקורות:

ראה מגן אברהם בתחילת סי' ז.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. גם בזה מעיקר הדין מספיק פעם אחת ככל שנוטלים יותר מרביעית על כל יד, רק על פי סוד יש שנהגו שלוש פעמים, בעיקר קהילות הספרדים.