הצטרפות למניין מעזרת נשים

שאלה:

האם אדם שמתפלל בעזרת נשים ורואה את שליח הציבור משלים מניין? (בעזרת גברים יש 9 גברים).

תשובה:

שלום וברכה

בענין זהעסקנו רבות בזמן הקורונה, כידוע נחלקו בזה הדעות כמובא במשנה ברורה בסי' נה סעי' יג-יד, הכרעת המשנה ברורה שהדעה העיקרית היא זו הנוקטת שמצטרפים למנין, אבל ודאי זה אינו לכתחילה, ולדעת הכף החיים שם אינם מצטרפים למנין, רק אם יש מנין למטה גם העומד בעזרת נשים נחשב מתפלל במנין אם רואים אלו את אלו. לכן היום שלפי ההנחיות מותר שיהיו יחד עשרה בני אדם, אין להקל בזה.