הדלקת נר למספר נפטרים ביום האזכרה

שאלה:

שלום רב, רציתי לדעת אם כשאני מגיע לבית העלמין להדליק נר לנפטר ביום האזכרה שלו יש בעיה אם אני אדליק נר למספר נפטרים נוספים בבית העלמין או שיש להדליק לו, לצאת, ולהיכנס להדליק לשאר?
תודה.

תשובה:

שלום וברכה

המנהג הוא שכאשר באים לבית הקברות לקבר ההורים לא הולכים לעוד קברים באותו ביקור אלא רק להורים, אבל כאשר באים לקרוב אחר, אפשר ללכת גם לעוד אנשים. מה שחשוב לדעת, שלומר פרק תהילים על הקבר לעילוי נשמת הנפטר, זה בעל ערך רב לאין ערוך יותר מאשר להדליק לו נר… כל פרק תהילים, צדקה, קבלה טובה מעשה טוב לעילוי נשמתו, גורם לו עילוי נשמה נפלא.