עשרת הרוגי מלכות

שאלה:

עשרת הרוגי מלכות מתו על חטא מכירת יוסף.שאלתי למה צדיקי עליון אלו מתו בצורה כזו אכזרית?!

תשובה:

שלום וברכה

אין לנו מושג בדרכי ה' יתברך, מה שידוע לנו מדברי חז"ל שאותם עשרת הרוגי מלכות היו גלגול נשמות של השבטים הק', ולכן נגזרה עליהם גזרה זו, צריך לדעת שהנשמה באה לעולם כדי לתקן את עצמה, ולמרות שהיא עתה בגוף אחר, היא מתקנת חטאים מגלגולים קודמים, ומכאן העונש הקשה הזה שהיה תיקון גדול להם ולאומה כולה.