נתינת כלי תחת צינור המזגן בשבת

שאלה:

שלום לכב' הרב
אנחנו גרים בקומה גבוהה ואם לא נכוון את צינור המזגן לדלי המזגן מטפטף על שכנים שמקפידים על כך.
במידה ושכחתי לעשות זאת לפני שבת האם יש בעיה לשים את הדלי מתחת לצינור במהלך השבת עמ"נ שלא יטפטף לשכנים.

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה הדבר אסור בשבת משום ביטול כלי מהיכנו, איסור זה קובע שאסור לשים כלי שהמוקצה יבוא לתוכו, משום שבכך אתה גורם שגם הדלי עצמו נעשה מוקצה [ויש בזה משום בונה – שאתה קובע אותו במקומו, או סותר – שאתה מונע שימוש בו].

מקורות:

ראה שבת מב ב-מג א וברש"י שם. וראה שו"ע סי' שי סעי' ו.

הצטרף לדיון

תגובה 1