מותר שיהיה כעס על מישהו?

שאלה:

אם אדם פגע בי והעליב אותי בפגיעה כואבת ביותר והרגשתי ממש השפלה כלפי. 1.: האם מותר לי שיהיה בי כעס עליו?
או שזו מידה לא טובה ואסור שיהיה בי כעס?
הוא לא ביקש סליחה ואין בי ספק שהוא מודע לזה שהוא העליב אותי.
2.:באם יבקש אני חייבת לסלוח?? קשה לי.

תשובה:

הכעס הוא אף פעם לא דבר טוב, כולנו בני אדם ולא תמיד קל לנו להתגבר, אבל ודאי ההנהגה הכי טובה היא למחול ולוותר, וזו גם הסגולה הכי טובה לימי הדין, כמו שאמרו חכמים, כל המעביר על מידותיו מעבירין לו על כל פשעיו! עיסקה משתלמת ביותר… תנסי ללמד עליו זכות, זה סתם תרגיל נהדר, בדרך כלל על עצמנו אנחנו יודעים מצויין ללמד זכות ועל אחרים פחות… כדאי לנסות להתאמן.

בשורות טובות.