יחסי אישות בזמן שמירה מלהיכנס להריון

שאלה:

שלום לכבוד הרב,
אשתי ואני בני 30 עם 2 ילדים ברוך השם בהיתר רב אנחנו שומרים מלנסות להיכנס להריון כרגע.
מזה כמעט שנה(מאז ההריון האחרון) שאיננו מקיימים יחסי אישות מפני שמירה מלהיכנס להריון כרגע..
רכשנו מכשיר הנקרא "דייזי" שאיתו אפשר לקיים יחסי אישות בלי להכניס שום דבר זר לגוף האישה אך המכשיר לא מצליח ללמוד את אשתי כי היא ישנה פחות מ3 שעות רצופות בלילה (בגלל התינוק והנקה) וזה התנאי של המכשיר..
אשתי מאוד מפחדת ורגישה ולא מוכנה להכניס דברים לגוף כמו התקנים או דיאפרגמה או גלולות..
ואני מכבד אותה אבל אני מרגיש שזה ניהיה קשה כבר כמעט שנה שלמה בלי יחסי אישות..
בנוסף אנחנו מרגישים שזה גם פוגע המערכת יחסים שלנו..
קראנו שהרמב"ם מתיר קיום יחסי אישות על ידי ביאה דרך איברים, האם זה אפשרי במצב הנוכחי? לפחות לחודשים הקרובים שאנחנו שומרים מלהיכנס להריון..
או האם יש דרך אחרת בלי להכניס שום דבר זר לגוף האישה?
גם מבחינה אישית קשה לי להחזיק כלכך הרבה זמן..
נשמח לעזרה בנושא, תודה רבה כבוד הרב.

תשובה:

שלום רב,

ברור שהמצב הנוכחי לא תקין. קשה להחזיק שלום בית לאורך זמן במצב הנוכחי. ללא סיבה מוצדקת וברורה לא מונעים יחסי אישות לאורך זמן. הרצון של האישה למניעה ומאידך שלא להתגמש ברצונה שלא להכניס שום דבר לגופה בעייתי. ההלכה לא יכולה לאפשר איסורים ברורים בסיטואציה הזו. מה שכתוב ברמב"ם לא מדובר על הוצאת זרע. דרך אברים או שלא כדרכה גם לדעת ר"י שהתיר באקראי לא מדובר על האופן הזה שרוצים למנוע היריון, שלא כדרכה למנוע היריון זה בדיוק מעשה ער ואונן. לכן האופציה הזו אינה קיימת, ומשכך עליכם להבין שבמשוואה הזו יש צורך בגמישות או ברצון למניעה או בהסכמתה לאמצעי כלשהו שיניח את דעתה. אולי אפשר לנסות נרות, נכון זה לא מונע ברמה גבוהה כמו בגלולות אבל אפשר להשתמש בשתי נרות כדי להגביר את המניעה. באופן הזה אין בעיה של הורמונים שבגלל זה כנראה שאינה רוצה להשתמש בגלולות.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. שלום כבוד הרב, ותודה רבה על התגובה.
    האמת שהמניעה של ההריון זה יותר בגללי ופחות בגללה, אבל זה שלא להכניס משהו זר לגופה זה כי היא מאוד רגישה נפשית ויש לה גוף ממש רגיש.. סיפור מורכב.. חבל שעדיין אין דרך טבעית ובריאה אחרת בלי כל ההורמונים וההתקנים הללו..
    קראנו על נרות אך, ההגנה שלהן נמוכה גם שמכניסים 2..
    כנראה שאין ברירה ונצטרך להמתין כמה חודשים בתקווה שמכשיר ה"דייזי" ילמד להכיר את גופה של אשתי ואז נוכל בעזרת השם.
    בכל זאת מודה לכבוד הרב על ההסבר הנדיב והמפורט.

    שנה טובה ומבורכת.