שתה את היין לפני ברכת ההבדלה

שאלה:

שלום רב,
קודם כל תודה רבה על האתר המיוחד הזה! שמאפשר לשאול שאלות הלכתיות בכל תחום.
באחד ממוצאי שבת הבדלתי על היין ובטעות אחרי ברכת הגפן שתיתי ישר בלי שאר הברכות והמשכתי אח"כ עם שאר הברכות. האם יצאנו ידי חובה? ומה באמת עושים במצב כזה?
תודה רבה!!

תשובה:

שלום וברכה

באופן כזה יש כמובן למזוג כוס חדשה, כי עיקר הנושא של היין הוא לומר את ברכת ההבדלה על היין, אין ענין סתם לשתות יין במוצאי שבת… יש הרבה ברכות הנאמרות על היין, ברכות החופה, ברית מילה, וגם קידוש והבדלה.

ערב טוב.