קניית קבר מחיים סגולה לאריכות ימים

שאלה:

שלום לרבנים האם יש מקור שקנית קבר זהמאריך ימים ואם באמת למה אין בזה פותח פה לשטן? 2 האם יש מקור לכך שעושים סעודה באזכרה של שנה?

תשובה:

בארחות רבנו חלק ד' הובא שהסטיפלר אמר שמקובל שסגולה לאריכות ימים לקנות קבר מחיים, אבל אינו יודע את מקור ענין זה. יתכן שמהות הסגולה היא חזרה בתשובה… והחי יתן אל ליבו, דע מאין באת ולאן אתה הולך…

מנהג הסעודה בסיום השנה הוא מקובל מאוד אצל ספרדים, נראה לי שעיקר ענינו הוא ריבוי הברכות לעילוי נשמת הנפטר, ואמירת הדברי תורה ודברי חיזוק, כל זיכוי הרבים מרבים בו לעילוי נשמה.