תוכנה שהתלקלה

שאלה:

קניתי תוכנה של פרייקט השו"ת של בר אילן. גרסה 23+. קיבלתי דיסק און קי שעליו התוכנה.
כעת הדיסק התקלקל מבחינה פיזית. הם מודים בזה. ביקשתי שיחליפו והם ענו:
"לצערי במקרה שלך אין מה לעשות מכיוון שגרסה 23 כבר איננה באחריות ואנחנו לא מחזיקים אותה יותר כך שאין לנו דיסק להחליף לך והאפשרות היחידה היא לשדרג לגרסה האחרונה שלנו גרסה 28."

לדעתי כיוון שהם אוסרים להעתיק, הרי מכרו לי את התוכן ולא את חתיכת המתכת. משמע מלשונם שהם מודים שמגיע לי להחליף, רק שאין להם.
לא יתכן שאין אצלם עותק של גרסאות ישנות, שאפשר להעתיק ממנו. ואם באמת אז יהיה מותר לי להעתיק מאדם שיודע לפרוץ את ההגנה.
ועוד, אם מגיע לי החלפה, זו אשמתם שאין אצלם והם צריכים לתת לי את הגרסה החדשה בחינם.
כמו מי שהזמין רכב קטן להשכיר, אם חסר נותנים לו גדול באותו מחיר.
בתודה

תשובה:

שלום וברכה,

היות ורכשת גירסה 23+ מותר לך להעתיק את התוכנה 23+. יש בשוק הרבה תוכנות שלהם פרוצים, ואכן אסור למי שלא רכש להעתיק. אבל אתה שרכשת מותר לך להעתיק.

בהצלחה.