עקירת עץ בחצר ביתי

שאלה:

לפני כמה שנים בניותי מטפלת בענייניהבניין שאנו גרים, פנתה אלי שכנה בדרישה לעקור עץ בן עשרות שנים בחצר ביתנו המשותף כי זה מפריע לבעלה החולה.
זה מחשיך את דירתם.
וגורם לו צער.
למרות התנגדותי לעקירת העץ!! ואף שנהנתי מיופיו וגובהו הנאה ,ריחמתי על בעלה ופחדתי שאם חלילה ימות , איך אעמוד בפניה.
ביקשתי מאיש מקצוע שיעקור את העץ.
זה לא היה עץ פרי. ואני מדגישה שרק מפני בקשתה ואף דרישתה הגמורה נענתי לבקשתה. אפילו פחדתי מעט ממנה.
ואז לא ידעתי בכלל שיש איסור הלכתי לעקור עץ.
לאחר זמן מה בעלה שהיה מאוד חולה נפטר והרגשתי שאם לא הייתי מביאה איש לעקור העץ הייתי מרגישה רע. שאולי לסירוב שלי יש חלק במותו.
)אני מאוד רגישה).
ולעניני…בגלל שדברים לא קלים עוברים על משפחתי, אני חוששת שזה בגלל שעשיתי משהו אסור.
היתה לי כוונת התחשבות.
אבל לא הייתי צריכה להיענות לבקשתה ולעקור.
האם עשיתי טעות?

תשובה:

אין כל איסור לעקור עץ סרק שאינו עץ פרי, אדרבה, זכית לקיים מצוה של בין אדם לחברו, לא איסור…

יהי רצון שבזכות המעשה הטוב הזה תראו רק טוב, ותזכו לחיים שמחים בריאים ומאושרים!