סרט שצולם בשבת

שאלה:

שלום
תוכנית או סרטון שהוקלטו בשבת.או נצפו בשבת האם מותר לצפות בהם.והאם יש הבדל אם זה במוצאי שבת .או לאחר הרבהזמן?

תשובה:

שלום וברכה

ככל שמדובר בתוכנית מבויימת שניתן להכינה ולהסריטה גם אחר שבת, אין איסור לראות אחרי שעובר זמן של "בכדי שיעשו" כלומר שניתן להכין אותה אחרי שבת. אבל כאשר מדובר בצילום של שמהו שקורה רק בשבת, כמו משחק כדורגל שהוסרט בשבת, או צילום של טבע אסטרונומי שמתרחש בשבת עצמה, אסור לצפות בזה לעולם כיון שלא ניתן היה להסריט זאת אחרי שבת.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. הנקודה בכוונתנו כאן, היא שיש שני סוגים של מלאכות:
    יש מלאכות שכמו שניתן לעשותן בשבת כך גם במוצאי שבת, ומלאכות אלו מותרות למוצאי שבת [בישראל מיד ובנכרי ולדעת המשנה ברורה גם במומר – בכי שיעשו], כמו בישול ושחיטה וכיוצא בזה המבוארות בסימן שיח.
    אבל יש מלאכות שניתן לעשותן רק בשבת, למשל צילום ליקוי ירח שהיה מה לעשות רק בליל שבת ולא יהיה במוצאי שבת, כאן מתי שתשתמש בתמונה תמיד זו הנאה ממעשה שבת. אין בענין זה את ההיתר של בכדי שיעשו.