לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הנפטר והקרובים שלו

שאלה:

שלום כבוד הרב,
1. שהאדם נפטר מן העולם באים ללוות אותו המשפחה שלו האם אחרי שנגמר המשפט והגיהנום הנפטר יפגוש את הקרובים שלו לנצח בגן עדן???
2. איזה משפחה תלווה אותו כי האדם עשה כמה גלגולים???
3.מה עושים בגן עדן לא משעמם שם כי אני יכול ללמוד תורה שעה ביום אבל לא לנצח יש שם עוד דברים לעשות??
תודה מראש שהשם יברך אותך!!?

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע מי ומתי אדם פוגש בגן עדן, אבל מה שברור הוא שאין לנו כל יכולת להכיל ולהבין כאן במה מדובר ואזיה עונג נצחי זה. מה שעכשיו יש לנו קושי לעסוק ברוחניות, כמו לימוד תורה, הוא משום שיש לנו גוף ותאוות ויצר הרע, הנשמה שלנו רוצה רק רוחניות, והעונג שיש לה מכך הוא משהו שלא ניתן בכלל לתיאור, ולכן אין לנו יכולת כרגע להבין מה מרגישה הנשמה בגן עדן ובמה היא מתענינת, משום שאנחנו מרוכזים לגמרי בשטויות של העולם הזה או קשרי משפחה, ולא מבינים שלנשמה יש הנאות ורצונות אחרים לגמרי… לכן כשנהיה שם זה לגמרי יתאים לנו…

הצטרף לדיון

תגובה 1