איטום קיר חיצוני בתוספת בניה

שאלה:

שלום, בדירה שלי יש רטיבות בקיר חיצוני של חדר שנבנה כתוספת בניה. שאלתי, האם ועד הבית צריך לשלם עבור תיקון הרטיבות בתוספת הבניה כפי שהוא משתתף בתיקון הרטיבות בשאר הקירות החיצוניים המקוריים (הנחשבים כרכוש משותף) של הבניין שנבנו ע"י הקבלן? תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

הקירות החיצוניים הם רכוש משותף, ולא משנה אם נבנו על ידי הקבלן או שזה הרחבה של דייר פרטי. ולכן אם יש נזילה בקירות החיצוניים, אם מדובר בבנייה חדשה כשיש עדיין אחריות של הקבלן, ההוצאה מוטלת על הקבלן בלבד. אם עבר זמן האחריות, והקיר נבנה בצורה טובה, אם יש מנהג שהקירות החיצוניים משלם הוועד הבית, חל חובה על וועד הבית לשלם. וכן דעתו של הגר"ש זעפרני שהנזילות בקירות החיצוניים מוטלים על וועד הבית. אולם יש שמערערים וסוברים שהטיפול בקיר חיצוני כל שכן משלם על הקומה שלו, וטענתם שכך הוא המנהג.

בהצלחה.