תשלום נזק שנגרם מהפרת קיום חוזה

שאלה:

האם קבלן מעלית שהפר קיום חוזה, בזה שבנה בור וקומה ראשונה, מתוך 4,
-לא במקום המותר עפ"י היתר הבניה,
היה עליו לפרק ולבנות מחדש, (רק לאחר שראה שבית המשפט מקדם את ההליך)
בזמן שלא הגיש מעלית מוכנה, כנדרש ממנו בחוזה שעליו הוא חתום,
היתי צריכה לשלם לבעלי הנכה הארכת שכירות,
הקבלן ברשלנותו גרם שבעלי לא יכל להגיע הביתה כמתוכנן, ( אעפי שבעלי מרוב כעס על המצב מאיים שגם שהוא מעוניין במעלית, הוא פגוע, מרגיש שמתעסקים עם המעלית,יותר ממה שחושבים עליו,
ועוד שאחרי שעבר הקרנות במוח,רותק לצמיתות לכס"ג, ולכן התיכנון שלנו היה לאחר השתחרר מבית החולים, ומבית אבות , לא למכור הדירה, אלא לקדם מעלית, ועל דעת זה יצאנו
להתארגן, נכון שעד החתימה,של החוזה לקח שנה + , אבל התקווה היתה לעמידה בלוז החוזה,
האם אפשר לדרוש,וחיב הקבלן בנזק זה?

תשובה:

שלום וברכה,

איחור בלו"ז מחייב את מה שחתום בחוזה. ואם חתום בחוזה שאי עמידה בלו"ז יחויב בקנסות, חייב הקבלן לשלם. אבל אין עליו חיוב לשלם הפסדים צדדיים שנגרמו לדיירים מאי עמידה בלו"ז. ולכן האיחור של הקבלן לא מחייב עבור שכירות דירה של השכן הנכה.

בהצלחה.

מקורות:

קנסות עבור איחורים, הרי זה אסמכתא. אלא שאם נכתב בצורה שמחייבת או שנעשה קניין, אין זה אסמכתא וחייב לעמוד בדבריו. אבל הפסדים צדדים שנעשו מחמת איחורים של הקבלן אין חובה לשלם כדין גרמא שפטור.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כאן אין סיפור של אי עמידה בלו"ז,
    כאן קיבל כסף עבור סיום הפיר122.800שח,
    ובנה קומה אחת מתוך 4
    והחליט להפסיק, בטענה שיש טעות במיקום, בעוד שהאחריות עליו להיצמד
    להיתר בניה שקיבל ולמיקום שהותר בגרמושקה על ידי מהנדס העיר,
    ידע שטעה, ולא בא לתקן,
    ברח עם הכסף, וכשקבלן אחר רצה לבנות,לפי ההיתר, כדי שלא יפוג זמן ההיתר,ישלח לו מכתב אזהרה שלא יעיז להכנס לעבודה זו, כי הוא מתנהל מול הנכה בחוזה, ואם יכנס לפרויקט זה, יהיה חשוף לתביעות משפטיות,
    זאת אומרת קיבל כסף, לא בנה, לא נתן לאחרים לבנות, ועוד איים עליהם,
    גרם למשפחה להמשיך את הפרוד המאולץ, והקשה, להאריך אותו, להקשות על הנכה ועל משפחתו, ובזה להמשיך את חוזה השכירות במקום לחזור לביתו,אם המעלית היית נבנית בזמנה,

  2. עבור השכירות של הנכה זה גרמא, ולא ניתן לחייב את הקבלן. אם יש חיובי קנסות על אי עמידה בלו"ז בזה יש לחייב את הקבלן. ראוי שתפנו לדין תורה כדי שיבררו את זכויותיכם.