לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

זבד הבת בשנת אבל

שאלה:

האם מותר לאבי, שנמצא בשנת אבל על אמו(סבתי) שנפטרה לפני 4 חודשים, להשתתף בסעודת הודיה לרגל לידת בתי(נכדתו).

תשובה:

לספרדים יש להקל בלי מוזיקה, לבני אשכנז יש להחמיר.

מקורות:

ראה מעין האומר ח”ד אבלות סי’ י בשם הגר”ע יוסף זצ”ל, וטעמו, שמנהג הספרדים שלא החמירו בהשתתפות בסעודת מצוה ללא מוזיקה אלא בסעודת נישואין בלבד, וכפי שהורה בברכי יוסף שם ס”ק ב. לאשכנזים יש לאסור כמבואר ברמ”א שם, ובפרט שכלל לא נהגו אצלם בסעודה זו.