האם אפשר "לא כדרכה" כדי למנוע

שאלה:

כשנה אחרי לידה וכרגע עם התר למנוע.
הבעיה שבזמן טהרתי בעלי מאוד פוחד שאקלט למרות המניעה (נרות) וכשיש לו רצון להיות ביחד הוא רוצה דווקא "שלא כדרכי"(פי הטבעת), הוא הסביר לי שמבחינה הלכתית אפשר באקראי אם עלול לבוא לידי זרע לבטלה הבעיה היא שזה כבר לא נראה לי כ"כ אקראי כי אם שיטה שלו להמנע מהמקום הטבעי כל תקופת הפוטנציאל להקלט..
האם זה בכלל אפשרי? אם לא, האם עלי לסרב בתוקף? או כאשה כשרה עלי לעשות רצון בעלי ובלבד שלא נגיע לידי חוסר שלום בית? כיצד עלי לנהוג?
תודה רבה מראש.

תשובה:

שלום רב,

יש קצת בלבול בסוגיה. אלה שהתירו באקראי (רמ"א בשם ר"י) לא התירו את זה כדי למנוע היריון. זה ודאי אסור. הרי זה בדיוק מה שנלמד מער ואונן שלא רצו שתמר תתעבר. ניתן לעיין בשו"ת אגרות משה אבה"ע ח"א סי' סג כיצד ביאר את השיטה הזו. אבל זה ברור שבאופן הנ"ל אסור. ואם כך, ודאי שאת צריכה לומר לו שזה אסור. לא כל דבר צריך להגיע לבעיה בשלום בית. אני מניח שהוא טעה בהבנת השיטה הזו ולא קרה שום דבר אם מעמידים אותו על טעותו. אם הוא חושש מנרות ניתן לנסות שם שילוב של אמצעים נוספים ולא להגיע לכדי חשש איסור.