כף בשרית במחבת חלבית

שאלה:

חתכתי בצל בסכין בשרי על קרש חיתוך בשרי וטיגנתי את זה במחבת חלבית
כל הדברים לא בן יומו.
מה הדין הכף?
הסכין?
המחבת?
הקרש?
האוכל?
תודה רבה.

תשובה:

לגבי הקרש חיתוך נהגו להקל, שאף שדוחק הסכין אוסר את הבצל [כבר בחיתוך עוד לפני הטיגון] לענין הקרש חיתוך והסכין הקלו, ראה ס' דבר חריף פרק א סעי' יג. אולם הכף המחבת והבצל נאסרו.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. בצל הוא דבר חריף, למנהג בני אשכנז ודאי אוסר גם באינו בן יומו, וגם לספרדים שהגר"ע יוסף האריך לצדד שהשו"ע מיקל, בבן איש חי פרשת קרח הרי מתיר רק בהפסד מרובה, ולכן ודאי יש לעשות הכשרה.