קניית מוצרי מזון כשרים מחנות של יהודי שמוכר אוכל לא כשר

שאלה:

לכבוד רבני בית ההוראה, שלום וברכה!
רצינו לשאול:
א. האם מותר או אסור לקנות מוצרי מזון כשרים (סגורים ועם חותמת כשרות) בחנות של יהודי שמוכר אוכל לא כשר?
ב. האם יש הבדל אם החנות בארץ ישראל או בחו"ל?
ג. במקרה שמעיקר הדין הדבר מותר האם בכל אופן ראוי להימנע מצד חילול ה' או מצד מסייע ידי מכשילי הרבים.
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

מעיקר הדין אם אין חנות אחרת בסביבה אין חיוב לטרוח, מותר לקנות אצלו ואין בזה מסייע לדבר עבירה, אני מניח שהחנות מספיק מצליחה גם בלי הקנייה שלך, אבל ודאי אם אפשר לא להכנס שם, זה מוצלח יותר.

שבת שלום.