לגור מעל בית כנסת

שאלה:

שלו' רב!
האם מותר לדור מעל ביכ"נ – 1. ישירות, מעליו ממש. 2. את"ל שאסור – האם בהפסק של קומה או יותר מותר. 3. אם וכאשר אסור – האם העובדה שזהו ביכ"נ שנכנס לבניין מגורים בעל כורחם של הדיירים העליונים יש בה סיבה להתיר? (לפ"ז תיתכן אולי 'הערמה', להתנגד פורמלית, ונמצא שביהכ"נ בעצם לא גרם נזק). 4. מלבד שאלת האיסור – האם יש בזה "עניינים", מנהגים, חששות או סיכונים סגוליים וכדו'?

אשמח למקורות ו/או נימוקים
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

ראה כאן מאמר רחב שהובא כאן באתר בענין זה. אם ישארו פרטים שאינם מבוארים תפנה שוב.