תרומת ביצית מגויה

שאלה:

מה התפיסה ההלכתית לגבי יהדות העובר בתרומת ביצית?
הביצית היא מתורמת אוקראינית
האם יהודיה והאב יהודי .
האם העובר נחשב יהודי? אם לא איך מתבצע הליך הגיור לתינוק שנולד

תשובה:

שלום רב,

זה נידון גדול בין פוסקי זמנינו כאשר יש דעות שהולכים לפי בעלת הביצית וממילא במקרה זה היילוד שיוולד אינו יהודי וצריך גיור. ויש שאומרים שהאם היולדת היא נחשב לאם וממילא אין צורך בגיור. ורבים מסתפקים בענין מאחר שאין בידינו הוכחות ברורות על מציאות כזו. הלכה למעשה נוקטים הפוסקים שיש צורך בגיור מספק. אם מדובר בזכר כבר בעת הברית דואגים שיהיו שם שלשה שידעו שהמילה היא לשם גיור. (המוהל ועוד שנים). כדאי לפנות למכון פועה ותאמרו להם שאתם רוצים הכוונה וסיוע בגיור מספק כזה