קניית יין בשבת לקידוש על ידי גוי

שאלה:

שלום, אם בשבת נגמר היין ולא נשאר מספיק לקידוש היום, האם מותר לומר לשמש בית הכנסת גוי "נגמר לנו היין" והוא ילך לחנות של נכרים ויקנה יין כשר (האם זה נחשב לשבות דשבות לצורך מצווה ואם כך אולי מותר לומר לו יישר "לך תקנה לנו יין")?
תודה רבה!

תשובה:

לכאורה כיון שיש מצות קידוש וכל בני הקהילה מקדשים יחד בבית הכנסת, ואין לנו רשות הרבים דאורייתא, זה נחשב שבות דשבות לצורך מצוה שהותר ככל שמדובר באמירה לגוי.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה רבה!
    ואם לא מדובר ביין לקידוש אלא נגמרו משקאות חריפים (למשל וודקה או בירה) בשביל לעשות "לחיים", האם זה עדיין נחשב ל"לצורך מצווה" לשלוח גוי לחנות לקנות בקבוק וודקה באופן הנ"ל?

  2. התשובה מוענה לשואל ומותאמת לו, והעלתה צד הלכתי שאולי מחמת ההרגל להתוועד באופן זה יש כאן פגיעה בכבוד שבת, אבל מחמת שלא הובנה כנראה נכון שיניתי.