פריטת צ'ק אמירקאי

שאלה:

שתי אברכים הגרים כעת באירופה ובו המטבע אירו.
אחד האברכים קיבל צ'ק אמריקאי על סך $1000. קשה לפרוט צ'ק אמריקאי באותה מדינה, אז פנה לחברו. לחבר יש חשבון בנק דולרי בארה"ב וקל להפקיד צ'ק דרך צילום הצ'ק מהמכשיר שלו. הוא לקח את הצ'ק ע"מ לפרוע אותו. עברו כמה ימים עד שנפגשו השניים ובינתיים ערך הדולר ירד.
בזמן מסירת הצ'ק $1000 היה שווה 885 אירו. עכשיו זה שווה רק 845 אירו.
כמה חייב החבר להביא לו? האם יש כאן שאלה של ריבית? האם הדין היה שונה אם האירו היה עולה בינתיים, כמה היה חייב להחזיר אז?
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

אין כאן שאלה של ריבית, כיון שאין כאן הלוואה, מאחר ולא מדובר בצ'ק דחוי אלא צ'ק דולרי שצריך לפרוט.

והדין בזה, אם החבר שקיבל את הצ'ק קנה את הצ'ק, ומשלם את תמורתו, חייב לשלם לפי המחיר שהגיע לידו הצ'ק, ואם אח"כ המחיר עלה או ירד ההפסד או הרווח על המקבל הצ'ק.

אם רק הוא שליח ללכת לפרוט את הצ'ק, ההפסד והרווח על בעל הצ'ק.

במקרה הנ"ל שפורט בחשבון שלו, נחשב שהוא קונה את הצ'ק, ולכן ההפסד או הרווח על השליח.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום לכבוד הרב:
    כתבת "במקרה הנ"ל שפורט בחשבון שלו, נחשב שהוא קונה את הצ'ק, ולכן ההפסד או הרווח על השליח."
    לא הבנתי למה זה נחשב שהוא קונה אפשר בהחלט להבין שהצ'ק נשאר של הבעלים והוא רק משתמש בחשבון של החבר כדי לפורטו הרי הוא לא משלם בשעת קבלת הצ'ק אלא רק כאשר הצ'ק נכנס לחשבון
    ?