כללי

שאלה:

שלום כבוד הרב .

קניתי 2 קלפי מזוזה מהודרים והחלפתי אצלי בבית מתוך הנחה שאולי ובמידה ויש איזשהו ספק שהקלפים הישנים פסולים ,אז החלפתי כי לא רציתי לקחת סיכון.

1. האם זה בסדר ואין עם זה בעיה ?

2. מה לעשות עם הקלפים הישנים , אני לא רוצה וצריך אותם יותר .

3. יש לי מין קלף כזה בבית עם ע״ב שמות האלוקים , האם זה בסדר להחזיק בקלף הזה או שזה אסור .

תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

זה בסדר גמור.

את הישנים יש לשים בגניזה, יש מקום מיוחד לגניזת תפילין ומזוזות, תשאל את הרב המקומי.

אפשר להחזיק בבית.