הודעה על התפטרות

שאלה:

שלום,
עבדתי במקום עבודה במשך 3.5 שנים,
בשנתיים הראשונות עבדתי כשהתלוש נרשם על מישהו אחר.
לאחר מכן התלוש עבר על שמי.
כעת אני מעונין להתפטר,
לפי מנהג המדינה (החוק) עובד עם וותק של יותר משלוש שנים מחויב להודיע על התפטרותו חודש ימים לפני כן.
עובד עם וותק של שנה וחצי צריך 14 יום פלוס מספר ימים נוספים.
השאלה שלי האם מבחינה הלכתית אני נחשב לעובד בעל וותק של 3.5 שנים, או לבעל וותק של 1.5 כמו שבפועל מבחינה חוקית אני נחשב, זאת אומרת המעסיק לא יוכל לתבוע אותי עם זה שאני יעזוב לאחר 14 יום.

מה דין תורה בעניין?

תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

אתה עובד שלוש וחצי שנים, ולכן דינך כעובד שלוש וחצי שנים. הרישום הפורמלי לא משנה את המציאות.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כל הצורך ב"הודעה מוקדמת" הוא רק בגלל הבסיס החוקי -ומאותה בחינה חוקית יבשה ופורמלית אני לא נחשב לעובד 3.5 שנים.
    אשמח להסבר

  2. הודעה מוקדמת הוא בגלל ההודעה החוקית, אבל זה נהפך למנהג הפועלים, ולכן גם מצד ההלכה יש להודיע מראש על ההתפטרות. ואם מדובר בפועל ואין זה דבר האבד יש להקל כיון שפועל יכול לחזור באמצע היום. אבל אם מדובר בקבלן, או בפועל בדבר האבד, אינו יכול לחזור אא"כ מודיע על כך מראש, ולכן צריך להודיע לפי השנים שבאמת עובד.