דמי ביטול עסקה

שאלה:

תקליטן שהחתים בחוזה את מי שהזמין את שירותיו שאם האירוע התבטל אז יהיו חייבים לשלם לו חצי מהסכום (הרי הוא שמר להם את התאריך.. )
האם אין בתשלום זה גזל האם הוא יכול לדרוש את התשלום וכן האם אין בזה בעיה של אסמכתא דלא קניא ?

תשובה:

שלום וברכה,

אין איסור גזל להחתים על סעיף שמחייב חצי מהתשלום אם יהיה ביטול אירוע. ואדרבה לפי הלכה אם האירוע מתבטל בגלל הלקוח עליו לשלם מחיר מלא של פועל בטל. ולכן גם אין בכך אסמכתא.

אולי אתה מתכוון שהאירוע יבוטל בגלל הקורונה, שבזה ההפסד צריך להיות על התקליטן, וגם בזה אם מחתים מראש אין איסור גזל, מאחר וזכותו להגן על עצמו מהפסדים. וגם אסמכתא אין כאן, כיון שמחתים הקניין של השכירות התקליטן מסלק אסמכתא.

בהצלחה.