קדיש באזכרה בבית העלמין

שאלה:

בוקר טוב,
בקרוב תהיה אזכרה של אמי.
האם יש חיוב לארגן מניין ולהגיד קדיש בבית העלמין,
או שמה שחשוב זה הקדיש ביום האזכרה ואפשר להגיד בתפילות בבית הכנסת?
תודה!

תשובה:

שלום וברכה

בודאי יש ענין לומר קדיש גם על הקבר בבית העלמין, אבל אם זה קשה ואין מבני המשפחה שבאים אלא מעט אנשים, אין צורך להטריח אנשים במיוחד, תעלו לקבר ואם בלאו הכי יהיו שם אנשים תבקשו שיצטרפו רגע לאמירת פרק תהילים וקדיש, ואם לא יהיו, תאמרו את סדר התהילים בלי קדיש, ותסתפק באמירת הקדיש בשלוש תפילות היום.

מן השמים תנוחמו.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שוב תודה : )
    רוצה לדייק את השאלה הקודמת ולדעת עד כמה זה משמעותי האמירה על הקבר,
    כי אם כן – ננסה לארגן אנשים ואנחנו לא בטוחים אם זו חובה שצריך לארגן או שאפשר להגיד את הקדיש בבית הכנסת.
    שבת שלום!

  2. אינני יודע לומר, מנהג העולם שלא להטריח אנשים במיוחד בשביל שיהיו עשרה אלא עולים קרובים ואם יש מנין יש ואם אין אין. קדיש בבית הכנסת בכל מקרה יש לומר בשלושת התפילות של היום.