ספרים עזובים אחרי המכירה

שאלה:

שלום עליכם,
בעבר התקיים יריד מכירת ספרים במקום מסויים.
ביציאה מאזור המכירה, עדיין במתחם המקום התקיים אריזת הספרים. במקום זה נשכחו כמה ספרים ע"י הקונים, לאחר שהם כבר שילמו על הספרים.
אני ראיתי את הספרים שנשארו כהפקר ולכן לקחתי אותם לעצמי.
שאלתי היא, הם זה היה באמת הפקר שיכולתי לזכות בו, או שלמעשה גזלתי ממישהו (הקונה/המוכר) את הספרים?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

הספרים שנקנו יצאו מרשות המוכר ושייכים לקונים. הקונים שהשאירו את הספרים דינם כאבדה שיש בו סימן, כיון שהמקום שהונחו הספרים הוא סימן. ולכן אסור למוצא לקחת את הספרים לעצמו אלא צריך להכריז על הספרים. ורק אם הספרים היו מונחים במקום זמן רב מאוד, שניכר שהתייאשו הבעלים במקרה זה מותר לקחתם.

בהצלחה.