מכירת מוצר במחיר נמוך מהתנאי שהתנו

שאלה:

שלום וברכה. יהודי הזמין מוצר מסויים מהמפעל למכור בחנותו. תוך כדי הזמנה אמר לו הספק את המחיר של המוצר ובעל פה סיכמו למחיר הזה. אחרי שיהודי קיבל את המוצר הוא מצא לידו מסמך על שמו ושם היה מוזכר המחיר פי שניים יותר זול. מוכר ניסה לתפוס את הספק בטלפון כדי לברר את העניין והספק לא ענה. יהודי שם מחיר בחנותו כפי המסמך ומכר את המוצר (יצא מחיר די זול).
אח"כ התקשר הספק וביקש לשלם על המוצר כפי המחיר שסיכמו בעל פה.
וכשמוכר אמר שבמסמך היה מחיר מוזל, הספק אמר שהמסמך לא מיועד לו, וחייב לשלם כפי שסיכמו בעל פה. והמוכר בטח טוען שהמסמך קובע.
מה הדין בזה? מי צודק?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

המוכר חייב לשלם לפי המחיר שסיכמו ביניהם בעל פה, ולא לפי הכתוב במסמך.

בהצלחה.

מקורות:

אין סיבה שהמסמך אמור לקבוע יותר מהתנאי בעל פה, ומאחר וקבעו מחיר הקביעה שקבעו זה מחייב את הצדדים. ואין אפשרות למכור במחיר נמוך אם לא קבע עם המוכר שנית.