מה זו בחירה חופשית?

שאלה:

שאלה שממש דורשת תוכחה אבל בבקשה לא להוכיח כי זה מאוד שובר אותי.
כתוב בדרך שאדם רוצה לילך מוליכין אותו
אני לפני חצי חודש בערך הייתי בקשר עם גברים במייל או בטלפון בלי מגע וה' נתן לי כזאת סטירה. למה????? מה אכפת לו ממני?? יש בחירה, לא?

תשובה:

יש לך טעות יסודית מאוד בהבנת המושג בחירה! בחירה זה לא אומר שמותר לבחור מה שרוצים! התורה והמצוות הן חיוב גמור, רק איפשרו לנו טכנית לבחור בטוב וברע כדי שניתן יהיה לתת שכר ועונש על המעשים שלנו.

שנעשה ונדע רק טוב!