להתחצף להורים של האשה כדי שתלמד לקח…

שאלה:

אשתי נוהגת להתחצף לאמא שלי מתי שהיא יכולה. היא מרגישה טוב שיש לה אומץ לענות לה ושהיא לא מרגישה חייבת…
ניסיתי הרבה לדבר על ליבה אך ללא הועיל. בפרט שאני שומע שזה כבר ברמה של עיקרון אצלה.
חשבתי שאולי אני יתחיל בפניה להתחצף להורים שלה ואולי תבין ככה כמה שזה לא יפה ואולי תחליט להפסיק.
השאלה אם מותר לנהוג כך?
תודה רבה

תשובה:

חלילה וחס!!! זה לא רק פגיעה בכבוד ההורים שהוא איסור גמור, אלא זה גם דרך שגויה לגמרי בשלום בית ובכל השיח ביניכם. תפתח את הנושא בפניה בצורה נעימה, תגיד לה שאתה מבין שיש לה איזה צורך מסויים להרגיש שהיא יכולה לדבר כך, אבל זה פוגע בך מאוד מאוד, עד עמקי הנפש, ואתה מבקש שהיא תכבד את רגשותיך, היא חייבת להבין את זה, והיא תבין, אם תעשה את זה בצורה של גילוי לב ולא בצורה של האשמות.

בשורות טובות.