זווית קביעת המזוזה

שאלה:

שלום כבוד הרב .

אצלנו בבית ( בית תימני ) כל המזוזות מונחות באלכסון בזווית של 45 מעלות .

קראתי קצת בנושא והבנתי שיש מחלוקת בין הפוסקים לדוגמה: הרמבם ורשי טוענים שיש להניח את המזוזה ישרה ואילו מנהג האשכנזים להניח בשיפוע .
וכביכול הנחה באלכסון זה מין פשרה לצאת בסדר מכאן ומכאן .

חשוב לציין שהלכתי לבדוק בבית הכנסת ליד הבית ושמה המזוזות מונחות ישר .

לכן כבוד שאלתי היא מה עליי לעשות אם אני בא מבית תימני , האם צריך ליישר את כל המזוזות ?

ודבר שני , האם במידה ואשאיר את המזוזה באלכסון היא לא תהיה שווה כלום ולא תגן בכלל ?

תשובה:

שלום וברכה

בדרך כלל מנהג בני תימן כשאר בני עדות המזרח. אבל זה לא מעכב, גם אם תעשה באלכסון יצאת ידי חובה.