זריעת צמח/פרח בגינה ציבורית וקטיפת צמח

שאלה:

אני גרה בבנין ובצמוד אליו ישנה גינה של העיריה ובה יש צמחיה ו 2 עצים גבוהים. האם אני יכולה לשתול צמח מסוג הדס בגינה הציבורית השייכת לעיריה? שאלה נוספת אם יש בבנין צמחים בגינה נניח מסוג הדס, האם מותר לי לקטוף משם ?האם זה נחשב של כל הדיירים? או שזה מעשה גזל ?

תשובה:

שלום וברכה,

1. אין לשתול שתילים בגינה עירונית. הגינה היא עירונית ולא פרטית, ולכן אדם פרטי לא יכול להשתמש לשימוש עצמי.

2. הדסים שנטועים בגינה משותפת שייכים ההדסים לכלל הדיירים, ומותר לכל דייר לקטוף ענפים מהשתיל, ובתנאי שלא יכלה את השתיל, אלא ישאיר גם לשאר הדיירים אפשרות להינות מהשתיל.

בהצלחה.